Vab och rumbyte

Förra tisdagen kräktes Melker på fritids ganska precis strax innan hämtning. På torsdagen var han pigg, men då fick Hedda feber. På söndagen var hon frisk igen, men då kräktes hon såklart. Idag var alla på plats på skolor och förskolor och det var uppfriskande att lämna hemmet för en stund. 

På jobbet var det lugnt då det är sportlov och lite spår av vabruari fortfarande så jag hann utforska Unikum, lägga en beställning på kopiatorpapper, komma ikapp i planeringen för 5-årsgruppen, kopiera introduktionspapper, maila med en mattförsäljare och prata med chefen. Vi har ingen planering och allt jobb som ligger utanför barngruppen haltar en hel del. Även sådant som ligger inom barngruppen haltar en hel del då inget hinns med utan planering. Jag har haft en elev några veckor och det kändes rätt tungt, trots att hen var duktig. 

Melker bestämde sig för att byta rum förra veckan. Till husets minsta rum. Ett rum utan fönster och med ett hiskeligt fult golv med brun spräcklig heltäckningsmatta, men han trivs bra där och har sovit ovanligt gott under en period. Hans gamla rum har blivit ett lekrum i väntan på att Hedda ska börja sova i växasäng och alla är nöjda med den här lösningen än så länge. 

Melkers nya rum var tidigare vårt förråd. Eller gästrum som fyllts med saker. När vi tömde rummet var det saker överallt i huset. Det är en aning bättre nu, men det är en aning rörigt än. Då vaknade vi en natt av att vår utomhusbod föll ihop efter ett härligt snöras från taket en stormig natt. Gräsklippare, trimmer och trädgårdsslang fick flytta in i det redan överfyllda kaoshuset. Längtar vi då inte tokmycket efter lite vår så vi kan komma oss ut mer? 

Nu är det 20 minusgrader ute. Februari var mild, men mars verkar bli bitig. Ljuset är på väg in. Värmen kommer snart. Jag välkomnar våren med öppna armar. 




Visa fler inlägg