Hemma i Schtaan igen

Vi har varit på vift till Lappland. Först åkte vi för att träffa min farbror med familj. De bor i Örebro i vanliga fall och vi har haft ytterst lite kontakt fram tills jag fann min faster på Facebook. Förra året åkte vi dit för första gången, men missade min kusin som jag inte träffat sedan 2003 och vi bestämde att i år skulle vi dit medan han var där. Sagt och gjort, vi klarade det! Nu har vi bestämt att det får bli en tradition! 


Sedan checkade vi in på hotell. Förra året åkte vi de 40 milen på en dag, men i år ville vi inte riskera gnäll i bilen och trötta föräldrar. Melker fick sin första pizza vilket han tyckte var toppen och han somnade hyfsat fort på hotellrummet. Vi hade med vår chromecast och såg på Game of Thrones. 

Morgon blev det 4.50. Hur sysselsätter man ett barn som inte gillar Tv fram till frukosten som öppnar 7? Bra fråga, men det gick tydligen. 

Sedan åkte vi på djurpark och åkte hem när barnet däckade i stillastående vagn. 

Melker har blivit 14 månader och de senaste dagarna har han blivit så himla kul att umgås med. Killen har fått humor. Han garvade otroligt mycket när Petter satte på honom strumporna på händerna. Han ropar själv tittut när vi leker tittut. Han härmar ord och idag pekade han på en kanin och sa "gulli". Han pekade på en älg och jag berättade att det var en älg och han upprepar. Och så kan han sitta och garva högt för sig själv när han äter. Kul kul! Fast han vägrar gå. Han står stadigt, han går runt med stolar/pallar och springer med läragåvagnen, men gå utan stöd är äb så länge för läskigt. Nåväl, det kommer :)

Jag utkämpar ett krig mot min värdelösa dator. Värdelösa. Seg som sirap, hänger sig och stänger ner internet. När jag lagat hålet i mitt sparkonto blir det en ny! 

Nu ska jag varva ner innan läggdags. Lika bra att ladda för morgon blir det före fem. 

Visa fler inlägg