Badhuslördag

Vi har inte varit sådana där jätteroliga föräldrar som sticker iväg på badhuset varje helg. Vi har snarare varit sådana där tråkiga föräldrar som åkt dit ganska precis en gång per år på grund av ganska mycket stök och bök med spektaklet. Samt på grund av ekande duschrum och ett vrålande barn. 

Nu var det dags för pysens tredje badhusbesök och jag tog på mig duschstöket för att skona Petters tinnitus. Melker andades dock knappt där inne. Dels var han tvungen att vara naken och dels var han tvungen att duscha och ingen av de sakerna är direkt hans favoriter, men det gick bra ändå. 

Badet var otroligt kul. Han hoppade i direkt (till skillnad mot förra gången då det tog en halvtimme att få ner honom i poolen) och lekte i vattnet i närapå två timmar. Han som annars är väldigt försiktig vågade sig både på att åka rutschkana ner i stora poolen och hoppa från kanten. 

När vi avklarat nästa dusch lika bra som den första kom Melker ihåg att han hade en pappa och tyckte att vi genast skulle gå till pappan. Logiskt sett borde han vara där vi just var och barnet tog sats och sprang tillbaka mot poolen med sin spritt språngande mamma efter sig. Mamman hann fånga barnet alldeles före den öppna utgången mot poolen och tog med sig barnet för att klä på sig. När byxorna var på plats kom barnet återigen på att han skulle rusa ut till pappan. Mamman satte fart efter barnet med brösten fladdrande åt alla håll tills hon fick tag i barnet i precis samma sekund som tissarna fladdrat framför den öppna dörren ut till poolen. Någon kanske fick sig en liten nakenchock. Who knows. 

Det var en hit. Nästa gång duschar barnet med sin far. 

Jag har ingen bild från badet att bjuda på, på grund av fotoförbud på badhuset, men jag bjuder på en mörk fredagsmysbild.


Visa fler inlägg